Más de 30 empresas asistentes al taller de la EBC en el CEEI
Més de 30 empreses assistents al taller L’EBC COM A FERRAMENTA D’INNOVACIÓ SOCIAL EN EMPRESES I ORGANITZACIONS en el CEEI de Castelló durant el dia de hui. L’Economia del Bé Comú és una proposta de model econòmic i social en el que les persones i el medi ambient estan en el centre del sistema.
És un model que perseguix incorporar en el dia a dia d’empreses i organitzacions, valors i principis fonamentals com: dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat ecològica, justícia social, participació democràtica i transparència.
La matriu del bé comú i el seu balanç són ferramentes desenrotllades per a ajudar a les empreses a convertir-se en agents de canvi social, millorant el benestar de tots els seus grups de contacte: propietaris, empleats, proveïdors, clients i entorn social.
El BBC (Balanç del Bé Comú) es presenta com una potent ferramenta d’innovació social que ajuda a transformar la manera de gestionar les empreses per a respondre a la creixent demanda social d’una economia més justa i sostenible.
En esta jornada, junt amb la Fundació Novessendes i l’Associació Valenciana Economia del Be Comú, coneixerem esta ferramenta de manera específica.
OBJECTIUS
– Conéixer el model de l’Economia del Bé Comú i les seues propostes aplicades a empreses, així com el seu paper per a la consecució dels ODS (Objectius de Desenrotllament Sostenible).
– Conéixer la Matriu del Bé Comú i el seu Balanç com a instruments de valoració i quantificació de l’aportació de l’empresa a la societat.
– Conéixer casos reals d’aplicació del BBC i informar sobre la nova orde ajudes publicades per la Conselleria d’Economia Social per a la promoció, foment i difusió de l’economia social a la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2018.
PROGRAMA
– Breu presentació de l’EBC
– Introducció al Balanç del Bé Comú (BBC)
– Aplicació pràctica. El cas d’Actionwaterscapes
PONENTS
María Amigo, presidenta Associació Valenciana EBC i Consultora EBC
Alfonso Ribarrocha, gerent Actionwaterscapes i membre de l’AVEBC