Objectius

QUÈ BUSQUEM ACONSEGUIR AMB AQUEST PROJECTE?

Objectiu general

Impulsar el compromís de la comunitat educativa valenciana en la defensa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, alienada amb els DD.HH, a través dels principis i valors de l’Economia del Bé Comú com a línia estratègica (dignitat humana, solidaritat i justícia social, sostenibilitat mediambiental, participació democràtica i transparència).

Objectiu específic

Promoure entre els membres de la comunitat educativa de 10 centres d’educació secundària valencians la consciència crítica i la participació per al foment d’un desenvolupament sostenible prenent com a eina l’Educació per a Ben Comuna.

PÚBLICS DEL PROJECTE

Alumnes de quart de l’ESO:

En finalitzar el programa s’haurà intervingut directament amb gran part de l’alumnat de quart de l’ESO d’aqueixos 10 IES (1 quart per institut). Volem centrar les nostres accions de formació en els alumnes de quart de l’ESO, per donar facilitats als centres integrats que puguen articular aquest programa en el temps i que els alumnes conforme avancen en la seua formació passen tots per ell.

Comunitat Educativa:

Especialment pares i equip directiu. Treballar per a crear un vincle positiu, pròxim, cooperatiu i basat en la confiança entre alumnat – famílies – docents facilitarà i acompanyarà aquest caminar conjunt cap a la meta comú: l’educació per a la ciutadania global.

Professorat:

Almenys s’haurà format a 40 professors de secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

Institucions Públiques:

Acord amb la Conselleria d’Educació per a formació al professorat i difusió dels materials didàctics fruit del programa a tots els centres educatius públics o gestionats amb fons públics de la CV.