L’objectiu d’este projecte de sensibilització

objetivos_desarrolloAmb este projecte de sensibilització pretenem la promoció d’una consciència de ciutadania global en la Societat Valenciana en general compromesa amb el compliment de les metes dels Objectius de Desenrotllament Sostenible de l’Agenda 2030.

Per a això establirem sinergies entre el model d’ECB iniciat per Christian Felber amb l’Agenda 2030 per al Desenrotllament Sostenible, amb l’objecte de desencadenar en compromisos concrets i urgents per a la seua posada en pràctica a la Comunitat Valenciana.

Cada vegada més persones són conscients que actualment no vivim una crisi econòmica o financera aïllada, sinó que les bambolles econòmiques especulatives, la desocupació, la desigualtat, el canvi climàtic, les fams canines, la crisi de valors i, en el fons, la crisi de la democràcia, estan relacionats i són símptomes d’una crisi general del sistema econòmic. L’economia del bé comú naix d’una visió holística. I oferix, per tant, una solució integral a la totalitat dels problemes apressants, ja que la ciència econòmica clàssica està desproveïda d’ànima.

L’economia del bé comú perseguix tres objectius principals:

1) Vol oferir una alternativa completa i coherent al model econòmic existent

2) Proposa un procés concret d’implementació democràtica que deixa el model obert a la combinació i cooperació amb altres alternatives i, per descomptat, també amb aquelles parts del sistema actual que sí que funcionen bé, i

3) brinda a cada persona, empresa, organització i institució una forma concreta de cocrear la transició cap a una economia més social, sostenible, humana i democràtica.

Economía del bien común

Considerem necessari la participació del sector privat, i en particular en el marc de la Responsabilitat Social Empresarial, en la consecució dels Objectius de Desenrotllament Sostenible, per mitjà de l’establiment d’espais de col·laboració mútua, així com en el marc de la figura de les “Alianzas publicoprivades per al desarrollo”.

Al mateix temps pretenem impulsar un model de ciutadania compromesa activament en la consecució d’un món més equitatiu i sostenible, a través del foment de comportaments, responsables en la solidaritat, la justa distribució de la riquesa el consum ètic i ecològic, el comerç just, les finances ètiques i una cultura general de respecte i tolerància a les persones, l’equitat de gènere i el racional aprofitament dels recursos i el respecte pel medioambiente.

Volem centrar les nostres accions de sensibilització en certs col·lectius de difícil accés a projectes d’educació al desenrotllament en contextos d’educació formal, com poden ser ajuntaments o empreses. De la mateixa manera el Projecte incorpora en la seua metodologia l’enfocament de gènere i basada en els drets humans (EGyBDH) .