Ponents

CHRISTIAN FELBER

Christian Felber (9 de desembre de 1972, Salzburg) és un profesor universitari d’economia austríac; ballarí, escriptor i divulgador en matèries d’economia y sociologia. És especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers. Ha desenvolupat un nou model internacional econòmic denominat Economia del bé comú. És membre fundador del moviment de justícia global Attac en Àustria i iniciador de la denominada Banca democràtica.​

Maria Amigo

Maria Amigo és la presidenta de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del bé comú. Membre de l’Asociación Federal española para el Fomento de la Economía del Bien Común. Consultora EBC certificada, i pertanyent al equipo internacional EBC.Des de decembre de 2012, col·labora activamente en el grup local de València per a promoure el model.


José Redondo

José Redondo és un emprenedor social, especialista en Economia Social y direcció d’entidades no lucratives, Tercer Sector.  Conta amb una àmplia trajectòria en la creació i gestió de projectes socials, iniciatives ciutadanes, xarxes associatives. En l’actualitat, treballa com a consultor i formador en ONGs i empreses socials, com la Fundació NovaFeina, col·laborant des de la seua constitució en 2004, i on actualment té la responsabilitat de presidir el Patronat de la Fundació Nova Feina, entre altres coses.

 


Gemma Fajardo

Gemma Fajardo, nascuda en Segorb (Castelló), és llicenciada en Dret per l’Universitat de València, i doctora des de 1992. Responsable del Àrea Jurídica del Observatori de l’Economia Social del CIRIEC-España i co-directora de CIRIEC- Revista Jurídica de l’Economia Social (des de 1990). Investigadora del IUDESCOOP. Secretaria técnica de RULESCOOP, coordinadora científica de la Plataforma Vivienda Cooperativa, i membre promotor del Study Group on European Cooperative Law, entre altres cosas. Autora de diferents publicacions.

 


Salvador Pérez

Salvador Pérez, Doctor en Economia Social, máster en Innovació i Desenvolupament de Projectes de Negocis i diplomat en Informàtica de Sistemes Físics. Actualment és president de Reas País Valencià. És membre del comité assessor del col·lab impulsat per la Fundació Inndea del Ajuntament de València en l’àrea d’estratègia empresarial. La seua trajectòria inclou també una vertent com investigador i especialista en el camp del crowdfunding social.


José Carlos Seguer

José Carlos Seguer és Gerent en Reciplana Recuperacions 2010, S.L., entitat amb l’objectiu de la inserció laboral de persones en dificultat social mitjançant activitats de recuperació de residus. També va ser Gerent i posteriorment Director Tècnic en Fundació Tots Units.

Ha treballat també com a educador, animador juvenil i d’infància, planificant i desenvolupant activitats i tallers de temps lliure amb xiquets i joves amb dificultats socials.

 

 


Patrici Calvo

Patrici Calvo és Doctor en Filosofia per la Universitat Jaume I. Llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I, Màster en «Responsabilitat Social Corporativa» per la Universitat Politècnica de València, Màster en «Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació» per la Universitat Jaume I, «Formació de Formadors en Responsabilitat Social Empresarial» per la Universitat de Buenos Aires. Pertany a la Fundació ÉTNOR. Dins del marc de l’ètica econòmica i empresarial, recolzant-se en disciplines neurocientífiques com la neuroètica i la neuroeconomia, els seus treballs de recerca es centren en el desenvolupament teòric d’una proposta d’economia cordial que, basada en l’ètica de la raó cordial d’Adela Cortina, cerca aplicar i implementar la reciprocitat cordial en l’àmbit pràctic a través d’institucions, organitzacions i empreses cordials.


Vicente Budí

Vicente Budí és profesor Titular de la Universidad Jaume I de l’àrea de Fonaments de l’Anàlisis Econòmic i investigador de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). Actualment ocupa el càrrec de Director de l’IIDL. Doctor en Economia per la Universitat Jaume I, Llicenciat en Econòmiques per la Universitat de València i Master of Art in Economics pel CORE de la Université Catholique du Louvain (Bèlgica). Ha participat en diversos projectes de cooperació internacional al desenvolupament en països de Llatinoamèrica, i també ha participat com a tècnic assessor en processos de promoció econòmica local en l’entorn provincial.

 

 


Antonio Grandío

Antonio Grandío és Doctor en Administració i direcció d’empreses, Doctor en Psicologia, Llicenciat en Cc. Econòmiques i Empresarials i Llicenciat en Psicologia. Auditor de Comptes, membre del ROAC. Investiga sobre el paper que les Tecnologies de l’Apoderament i la Participació (abans TIC’s) estan tenint en les Organitzacions i Empreses (Web 2.0, 3.0 etc.), així com la Motivació i Autorrealización Humana i l’estudi de la Consciència Global Transpersonal, Inclusiva i Integral, el Desenvolupament Humà i la incidència del mecanisme de compartir en xarxa (*network *sharing) com a alternativa emergent al mercat tradicional. És director del Grup d’Investigació GLOBCONSWeb propia.

Joan Ramon Sanchis

Joan Ramon Sanchis és Director de la Càtedra EBC, Catedràtic d’Organització d’empreses de la Universitat de València i director del Grup de Recerca en Direcció d’empreses Cooperatives i de l’Economia Social i Emprenedoria, EMPRECOOP). Ha Sigut director del Institut de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria, IUDESCOOP, des de 2010 fins a 2.016 i director del Màster Universitari en Economia Social (Cooperatives i Entitats No lucratives) des de 2009 fins a 2.016, de la Universitat de València. Autor de llibres com: “La desfeta del sistema financer valencià” de l’Editorial Vincle, “¿Es posible un mundo sin bancos?. La revolución de las finanzas éticas y solidarias” de l’Editorial El Viejo Topo y “La banca que necesitamos” de Publicacions de la Universitat de València. Coautor de llibres “Caixa Popular: un modelo de banca cooperativa social y diferente” i “El modelo Consum: una cooperativa social y responsable“. Llibres que proposen una banca alternativa, socialment responsable, a través de la banca cooperativa i la banca ètica.