Presentem la versió 2.0 del recurs educatiu “L’espiral del Bé Comú”

Durant el curs acadèmic 21/22 hem estat treballant per potenciar el recurs interactiu l’Espiral del Bé Comú.

Amb aquest recurs podràs iniciar el procés educatiu per treballar els projectes de l’alumnat, amb metodologies d’ApS o ABP, a través dels valors de l’Economia del Bé Comú i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En aquesta versió 2.0 s’han introduït diverses millores:

El primer d’ells ha sigut generar unes taules per desgranar el contingut dels vídeos dels projectes de l’alumnat i així informar sobre l’objectiu, els ODS treballats, el nombre de persones i els indicadors de la Matriu de l’Economia del Bé Comú 5.0. Aquestes taules les podeu trobar a l’Informe “Aportació dels projectes educatius d’emprenedoria social juvenil al Bé Comú i a la consecució dels ODS”.

La segona millora ha sigut la fitxa tècnica dels experiments socials amb els valors de l’EBC.  S’han creat 4 fitxes tècniques, una per cada vídeo, per a descriure les accions i les dinàmiques que es treballen i que puguen ser reproduïdes per altres docents.

La tercera i última, és el Pas 7. Per a aquest pas, s’ha generat 5 vídeos sobre com introduir el model de Triple Impacte de la Sostenibilitat (Social, Ambiental i Econòmica). En aquesta sèrie de vídeos tenim a María Amigo, Raquel Gómez i Pedro Olazábal, tres Consultors d’empreses EBC i experts en els diferents aspectes de la sostenibilitat i els models econòmics transformadors.

Aquesta publicació es troba a l’enllaç: http://www.futursostenible.org/pedagogiaebc

 

A més a més, s’han generat 4 vídeos amb nous projectes d’emprenedoria social juvenil per part de l’alumnat de 4º de l’ESO de l’IES Llombai, l’IES Jaume I i l’IES Honori Garcia.

 

Aquestes activitats han estat desenvolupades en el marc del projecte “Foment de l’Emprenedoria Social Juvenil en Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional” impulsat per la Fundació Cívica Novessendes i finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball , amb la col·laboració de l’Associació Valenciana per al foment de l’Economia del Bé Comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *